NavMenu

NLB ima mogućnosti za preuzimanje još neke banke u regionu

Izvor: Tanjug Sreda, 26.05.2021. 16:16
Komentari
Podeli
(Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)
Predsednik NLB grupe Blaž Brodnjak izjavio je danas Tanjugu da ta banka ima mogućnosti i potencijala za preuzimanje još neke banke u regionu, ali da je ta tema za sada preuranjena, kao i da je za NLB trenutno najvaženije da završi integraciju NLB-a sa Komercijalnom bankom u Srbiji.

Brodnjak je tako odgovorio na pitanje da li NLB ima planove za preuzimanje još neke banke u regionu, ali je dodao da razmišljaju o ulasku u Albaniju.

- Za sada radimo integraciju dve banke (Komercijalne i NLB Beograd) u Srbiji, računamo da će to biti završeno do kraja aprila naredne godine. U međuvremenu već razmišljamo potencijalno o ulasku u Albaniju, jer bi na taj način postali jedina banka koja je prisutna na svih šest tržišta Zapadnog Balkana i na zajedničkom putu ka Evropi - naveo je Brodnjak.

Na taj način bi NLB grupa mogla jedina da pokrije i podrži trovinske i finansijske tokove u celom regionu, naglasio je Brodnjak.

On je rekao da NLB ostaje pri prognozi da će Komercijalna banka integrisana sa NLB bankom u Srbiji već od 2024. godine praviti profit od 100 mil EUR.

- Veoma sam zadovoljan i ponosan na način na koji se Srbija borila sa krizom. U Srbiji je pad BDP-a bio samo jedan odsto, što je jedan od najboljih reuzltata u Evropi. Tako da se kriza nije toliko odrazila na rezultate Komercijalne banke. Nismo pronašli ništa što nismo pre toga predvideli. Jako smo zadovoljni tom transakcijom i čvrsto stojimo iza nje - naglasio je Brodnjak u izjavi za Tanjug.

Uveren je da će to biti odlična investicija na dugi rok i da će Komercijalna banka postati vodeća banka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.