NavMenu

Smederevo u julu otvara kapije prvog olimpijskog bazena - u planu i izgradnja aqua parka

Izvor: eKapija Sreda, 07.07.2010. 11:09
Komentari
Podeli

U Smederevu će 20. jula biti otvoren prvi olimpijski bazen u tom gradu, jedan od najmodernijih u Srbiji. Cilj grada na Dunavu, koji ima sedam prvoligaša u različitim sportovima, je da postane jedan od centara sportova u Srbiji.

- U blizini bazena postoje dve balon hale kao i sportska dvorana koja je izgrađena za potrebe Univerzijade. U hali su već održana brojna takmičenja. Trebalo bi da ova hala dobije još neke sadržaje kao što su streljana, kuglana čime bi se njena izgradnja završila. Za dve godine očekujemo da će ovaj kompleks postati značajan sportski centar Srbije – rekao je u razgovoru za "eKapiju" Predrag Umičević, gradonačelnik Smedereva.

On je najavio gostovanje Vaterpolo reprezentacije Srbije na svečanom otvaranju bazena i čelnih ljudi Vaterpolo saveza. Bazenski kompleks se sastoji od olimpijskog bazena i dva manja, a moći će da ugosti nekoliko stotina kupača, dok će utakmice sa tribina moći da posmatra 7.000 gledalaca. Olimpijski bazen ispunjava sve FIDA standarde, a opremljen je tehnikom koja će zadovoljiti stroge zahteve međunarodnih plivačkih događaja.

- Očekujemo da će Smederevo, koje ima predstavnike u takmičenjima u mnogim sportovima, postati novi plivački centar. Prvo ćemo organizovati obuku za neplivače a nadamo se da će ubrzo biti otvoren i vaterpolo klub - kaže Umičević.

Smederevo je u izgradnju bazena uložio 105 miliona dinara koje je obezbedio kreditima. Za izgled kompleksa bio je zadužen projektni biro "Modular" iz Beograda, dok je izgradnja poverena firmama VIG u Smederevu i PZP Požarevac.

Aqua park u Smederevu

Gradonačelnik Smedereva je najavio da je u planu uzgradnja aqua parka na jednom delu šetališta kraj Dunava.

- Grad Smederevo je u pregovorima sa "Želvozom" oko otkupa njihove lokacije kraj Dunava na kojoj imaju manji bazen i teniski teren. Na toj lokaciji bismo gradili aqua park. Odatle je prelep pogled, a tu se nalaze i izvorišta tople vode. Kad dođemo u posed imovine, uradićemo idejno rešenje i ući dalje u realizaciju ovog projekta. To ne planiramo ove godine – rekao je gradonačelnik Smedereva.

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Agro

Srbija bi na velikom kineskom tržištu mogla da računa na poljoprivredu i na prehrambenu industriju

Dolazak kineskog predsednika Si Đinpinga je velika čast za Srbiju, kaže za RTS Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije. Na stolu će, prema najavama, biti širok spektar tema - od političkih, ekonomskih, tehnoloških do saradnje u oblasti kulture. Beograd je ove nedelje, uz Budimpeštu i Pariz, jedna od stanica na evropskoj turneji kineskog predsednika. To je prva poseta Si Đinpinga Evropi u poslednjih pet godina, a u srpskoj prestonici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.