NavMenu

Piroćanci za seoski turizam izdvojili tri miliona

Izvor: Novosti Ponedeljak, 17.05.2021. 12:57
Komentari
Podeli
Stara planina (Foto: Sanja Šojić)Stara planina
Gradska vlast u Pirotu, objavila je konkurs za subvencije u razvoju seoskog turizma.

Za tu namenu, registrovanim domaćinstvima, biće podeljeno tri miliona dinara, a podnosilac zahteva za subvenciju dužan je da obezbedi 50 odsto vlastitog kapitala. Iz gradske kase, pojedinačno se može dobiti do 300.000 dinara.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Colića, subvencije se mogu koristiti za dogradnju kapaciteta, rekonstrukciju potojećih, unutrašnje uređenje, opremanje kuhinja, kupatila, dvorišta, dečji mobilijar i slično. Cilj je da se gosti u konkretnom seoskom domaćinstvu osećaju prijatno i da imaju raznovrsnu ponudu.

Direktor Turističke organizacija Bratislav Zlatkov kaže da u pirotskom kraju trenutno ima oko 1000 ležajeva od čega je 800 u gradu, a 200 u selima. Cilj konkursa, odnosno subvencija jeste da se poveća broj kreveta na Staroj planini i u kanjonu Jerme, jer je interesivanje turista za ove destinacije najveće. Zlatkov poziva sve zainteresovane da konkurišu za subvencije jer je osim povećanja smeštajnih kapaciteta potrebno unaprediti i kvalitet ponude.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.