NavMenu

Ministarstvo pravde predstavilo portal za elektronsko plaćanje sudskih taksi

Izvor: Beta Subota, 15.05.2021. 14:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/rupixen)Ilustracija
Ministarstvo pravde predstavilo je portal za onlajn plaćanje sudskih taksi, koji fizičkim i pravnim licima omogućava da na jednom mestu izvrše uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih istovremeno izmire elektronskim plaćanjem.

Sistem +ePlaćanje (eplacanje.sud.rs) je razvijen u saradnji sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu, a omogućen je za predmete u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima.

Plaćanje se vrši platnim i kreditnim karticama sa Portala pravosuđa, odabirom opcije "plati" za unapred određenu taksu, bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu ili broju računa u mobilne i druge aplikacije.

- Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobađa dostavljanja dokaza o uplati takse - navela je ministarka pravde Maja Popović.


Prilikom procesa +ePlaćanja naplaćuje se provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se vrši +ePlaćanje.

- O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata - dodaje se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.