NavMenu

Direktorka EBRD Žužana Hargitai postala prvi počasni član OIE Srbija

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 13.05.2021. 09:20
Komentari
Podeli
Miloš Colić i Žužana Hargitai (Foto: Goran Zlatković)Miloš Colić i Žužana Hargitai
Žužana Hargitai (Zsuzsana Hargitai), direktorka EBRD za Zapadni Balkan postala je prvi počasni član Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije (OIE Srbija).

Počasnu člansku kartu odlazećoj direktorki EBRD predao je Miloš Colić, član UO Udruženja, na svečanoj sednici Skupštine OIE Srbija organizovanoj povodom odlaska Žužane Hargitai iz Srbije.

- Izuzetna je čast sarađivati sa gospođom Hargitai, koja je dala ogroman doprinos razvoju sektora zelene energije u Srbiji, kao i osnivanju Udruženja OIE Srbija. Ostavila nam je fantastičan osnov koji moramo dodatnu da unapređujemo i obnavljamo. Siguran sam da će gospođa Hargitai imati izuzetne rezultate na novoj funkciji u Aziji, baš kao i njen naslednik gospodin Mateo Kolanjeli (Matteo Colagneli) u Srbiji, sa kojim ćemo vrlo rado nastaviti saradnju - rekao Miloš Colić, inače direktor kompanije New Energy Solutions.

Zahvaljući se na prijemu u Udruženje i ukazanoj počasti, Žužana Hargitai je istakla da je vrlo zadovoljna mandatom provedenim u Srbiji u poslovnom i društvenom smislu:

- Udruženje OIE Srbija, čije smo osnivanje podržali, je jedan od dobrih primera uspešne saradnje. EBRD je finansirao dva najveća vetroparka u Srbiji i verujem da novi projekti uskoro dolaze. Hvala svima, želim vam puno zdravlja i srećem uspešnu saradnju i rast organizacije.

Svečanosti koje je OIE Srbija priredila u čast Žužane Hargitai, prisustvovao je Mateo Kolanjeli, koji funkciju direktora EBRD za Zapadni Balkan zvanično preuzima u ponedeljak 17. maja, pomoćnica ministra energetike zadužena za OIE Sabina Ivanović, ambasador Izraela Jahel Vilan, kao i članovi Udruženja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.