NavMenu

Raspisan tender za gradnju piste na aerodromu Rosulje

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.04.2021. 11:46
Komentari
Podeli
(Foto: MemoryCatcher/Pixabay)
Aerodromi Srbije doo raspisali su tender za izvođenje radova na izgradnji piste na aerodromu Rosulje.

Kako je navedeno u tehničkom opisu nabavke, predmet predmet tendera je izgradnja poletno-sletne staze, sistema odvodnjavanja, kablovske kanalizacije sistema svetlosnog obeležavanja, zatim, rulne staze koja treba da poveže poletno-sletnu stazu sa postojećom platformom pored hangara, kao i ograde i perimetarskog puta oko kompleksa aerodroma.

Poletno-sletna staza gradiće se u dužini od 820m.

U dokumentaciji se navodi da celokupan kompleks aerodroma, koji će se koristiti u sportske, ali i privredno-turističke svrhe, zauzima površinu od oko 40,83 ha, na nadmorskoj visini od oko 235m, što znači da će poletno-sletna staza biti na 60m većoj visini od samog grada Kruševca.

Podseća se i da su u oktobru 2020. završeni su radovi na izgradnji hangara i platforme sa čvrstim zastorom.

Rok za podnošenje ponuda je 25. maj, a detalje tendera pogledajte OVDE.


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je krajem prošle godine najavio da će uzletno-sletna pista i ograda oko aerodroma Rosulje biti finansirana sa približno 300 miliona dinara.

- Sa tim investicijama ćemo u budućnosti pozicionirati aerodrom tako da ga možemo razvijati do međunarodnog nivoa, objasnio je on i dodao da pista neće moći da primi velike avione, ali će omogućiti dalji razvoj ove zračne luke, preneo je Tanjug.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Energija

EPS: Imamo ugovore sa zelenim elektranama snage 750 MW, uskoro druga runda aukcija za OIE

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica, solarne elektrane od jednog gigavata, kao i solarne elektrane Petka i vetroelektrane Kostolac, važni su razvojni projekti Elektroprivrede Srbije u vreme energetske tranzicije. Ove investicije prate i projekti odsumporavanja na termo blokovima, koji će morati da budu na mreži do ispunjenja proizvodnih ciljeva, rekao je David Žarković, izvršni direktor za elektroenergetski portfelj u EPS, na

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.