NavMenu

Mali: 10. maja uplata polovine drugog minimalca

Izvor: Tanjug Nedelja, 25.04.2021. 19:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar finansija Siniša Mali najavio je će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50% minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

Ministar je najavio i da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 EUR iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili. Mali je za TV Prva rekao da prijava za pomoć "30 plus 30 evra" počinje 28. aprila na portalu trezora kao i prošle godine.

Pojasnio je da ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.
- Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, ćemo isplatiti 6. maja prvih 30 EUR, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 EUR dobiće u septembru - rekao je ministar finansija.

Mali je precizirao da će 7. maja 30 EUR dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 EUR za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 EUR.

U utorak isplata pomoći za hotele, slede auto-prevoznici

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u utorak, 27. aprila, biti isplaćena pomoć za gradske hotele, kao i da će tokom naredne sedmice početi isplata pomoći i auto-prevoznicima.

Mali je za TV Prva rekao da je završen konkurs za pomoć gradskim hotelima i da će za 294 hotela biti isplaćeno 350 EUR po krevetu i 150 EUR po sobi.

- Ove nedelje počeće i isplata pomoći za auto-prevoznike. Ukupno je 6.526 autobusa, 690 privrednih društava. Kao što smo obećali, i oni će u aprilu dobiti pomoć - rekao je ministar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.