NavMenu

Korejski Kyungshin Cable otvorio fabriku u Smederevskoj Palanci - Posao za 700 radnika

Izvor: eKapija Subota, 24.04.2021. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)
Korejska kompanija Kyungshin Cable otvorila je u Smederevskoj Palanci fabriku u kojoj će proizvoditi delove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište. U pitanju je investicija od 20 mil EUR, prva u ovom regionu koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopšteno je iz kompanije.

- Od danas, Kyungshin Cable Europe započinje masovnu proizvodnju automobilskih delova za baterije za električna vozila, proizvedenih od strane vrhunskih svetskih dobavljača baterija, poput kompanija LG ENERGY SOLUTION i SK INNOVATION, ali i drugih kompanija sa sedištem u Evropskoj uniji. Uspeli smo da dogovorimo godišnju porudžbinu u vrednosti od oko 100 mil EUR i siguran sam da ćemo i sami kontinuirano pratiti rast tržišta zelene automobilske industrije koja je u porastu - istakao je Đe Gn SO (Seo Jae Keun), generalni direktor Kyungshin Cable Europe.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Kako navode iz kompanije, otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin je uspostavila sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedan od tri vodićih tržišta u svetu pored Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

Kyungshin Cable Europe, Smederevska Palanka proizvodiće delove za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Obeležavanju otvaranja fabrike i puštanju proizvodnog pogona u rad prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor kompanije Kyungshin Cable Europe Seo Jae Keun, Njegova ekselencija Hjong-ćan Če ambasador Republike Koreje u Srbiji, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, kao i predstavnici diplomatskog kora i lokalnih i republičkih vlasti.

Osnovana 1974. godine, kompanija Kyungshin Cable lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju, sa godišnjim prometom od 611 mil USD. Glavna poslovna oblast ove kompanije proširena je sa automobilskih i industrijskih žica i kablova na proizvodnju auto-delova za visokonaponska i niskonaponska električna vozila, u skladu sa novim trendovima u automobilskoj industriji.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.