NavMenu

Kikinda i Žombolj uređuju deo izletišta Staro jezero - Ne odustraje se od ideje za gradnju akva parka i spa centra

Izvor: Novosti Petak, 23.04.2021. 10:24
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki)
Grad Kikinda će sa rumunskom opštinom Žombolj, koja joj je i najbliža u toj susednoj državi, realizovati zajednički projekat Ecolakes, vredan oko 787.700 EUR.

Od te sume EU će finansirati 85%, odnosno oko 351.000 EUR, dok će Kikinda iz gradskog budžeta izdvojiti 413.000 EUR. Projekat u Kikindi predviđa uređenje dela lokacije izletišta Staro jezero, i to dela od kanala i novog mosta do parkinga ispred Sportskog centra Jezero.

- Projekat će trajati 18 meseci i za to vreme predviđeno je postavljanje urbanog mobilijara, javne rasvete i izgradnja novih pešačkih staza. Predviđeno je i postavljanje aparata aeratora za poboljšanje kvaliteta vode u jezeru, jer je ona stajaća. Aparatom se podiže procenat kiseonika, pa bi riblji i drugi živi svet trebalo bi da bude bogatiji. Kvalitet vode obodnog kanala sada je četvrte i pete klase. Prostor će se dodatno i ozeleniti. Projekat podrazumeva i održavanje kampova za decu, u Kikindi i Žombolju - objasnili su Saša Tanackov, član Gradskog veća Kikinde i Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Tanackov kaže da ovo neće biti konačni završetak uređenja Starog jezera, jer se ne odustaje od ideje da je to lokacija pogodna za gradnju akva parka ili i spa centra, ali su za takvu nameru potrebni ozbiljni investitori.

Pogledajte infomapu akva parkova u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.