NavMenu

Transformacija studentskog iskustva - Britansko obrazovanje u regionu i nakon Bregzita

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 22.04.2021. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)
Na online konferenciji CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta York povodom rebrendiranja ove obrazovne institucije, učesnici su imali prilike da čuju kakva je situacija u obrazovnom sistemu Velike Britanije nakon Bregzita, do kakvih je promena došlo i kakve se prilike otvaraju. Takođe, govorilo se i o strateškom partnerstvu ove dve institucije, osnivanju prvog evropskog kampusa vodećeg britanskog univerziteta u regionu, kao i mogućnostima koje se u okviru njega pružaju studentima regiona, uključujući i Srbiju.

Govornici su bili Tom Rhodes, šef međunarodnih odnosa i Gregory Dikaios, direktor upisa studenata, CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta York.

- U vreme Bregzita, studenti u regionu imaće direktan pristup vrhunskom britanskom obrazovanju. Ovaj strateški savez dve institucije strateški je odgovor Univerziteta York na Bregzit i ukazuje na ambiciju obe institucije da nastave da grade inovativne veze i mreže u Evropi i snažno doprinose razvoju ljudi i društva u region. Internacionalni studenti su od naročitog značaja za Univerzitet York, stoga nam je drago da se za njih otvara i ova, bliža i uvom trenutku realnija mogućnost za studiranje - rekao je Tom Rhodes, šef međunarodnih odnosa.

Evropski kampus će doneti regionu sve blagodati vrhunskog britanskog univerzitetskog obrazovanja i istraživanja. Univerzitet York je vrhunska britanska institucija, član je prestižne Russell Group, nosilac TEF zlatne medalje za najviše nastavne standard i poznat širom sveta po svojim istraživanjima.

- Kampus otvara mogućnosti studentima iz regiona da uživaju u iskustvu studiranja na Univerzitetu York. Sada mogu u blizini svog doma studirati za vrhunsku britansku univerzitetsku diplomu vodećeg univerziteta, uživati u kompletnom studentskom iskustvu sa programima studentske mobilnosti i internacionalizacije, stvoriti portfolio znanja i veština koji će im otvoriti vidike i biti od životnog uticaja za njihovu budućnost. Ono što je za studente najvažnije je da na kraju studija dobijaju diploma Univerziteta York, kao da su studirali u Britaniji - rekao je Gregori Dikaios, direktor za upis studenata.

CITY College, Evropski kampus Univerziteta York predstavlja fizičko prisustvo Univerziteta York u Evropi i integrisana je celina Univerziteta. Ima pridružene aktivnosti u 8 zemalja, uključujući Srbiju, koje nude diplomske, postdiplomske, MBA i doktorske programe iz studija engleskog jezika, psihologije, poslovne administracije i ekonomije i računarstva.

Executive MBA studije su dostupne u Beogradu, a od ove godine njihovim završetkom dobija se dualna diploma, diploma Univerziteta York i Univerziteta u Strazburu. CITY College, Evropski kampus Univerziteta York započeo je upis na osnovne i master studije u januaru ove godine, već je primio mnoštvo aplikacija, a programi počinju od oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.