NavMenu

Više od 14 miliona dinara vojvođanskim poljoprivrednicima za investicije u preradu voća i povrća

Izvor: Beta Sreda, 21.04.2021. 16:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Denphumi/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas ugovore poljoprivrednicima koji su dobili sredstva na konkursu za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke. Ukupna vrednost opreme prelazi 25,8 miliona dinara, a resorni sekretarijat učestvuje sa oko 55% sredstava, odnosno više od 14 miliona dinara.

Resorni sekretar Čedomir Božić je objasnio na to da je reč o bespovratnim sredstvima, zahvaljujući čemu će poljoprivrednici uspeti da se opreme neophodnim uređajima za sušenje, zamrzavanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje voća, povrća i grožđa.

- Sredstva koja je Sekretarijat za poljoprivredu opredelio na osnovu ovog konkursa po jednoj prijavi iznose maksimalno dva miliona dinara. Ukoliko su nosioci poljoprivrednih gazdinstava žene ili poljoprivrednici mlađi od četrdeset godina, za njih smo predvideli još deset posto na opredeljeni iznos - objasnio je Božić.

Na konkurs se prijavilo 20 poljoprivrednika, a uslove za sufinansiranje ispunulo je njih osam.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.