NavMenu

Kostolac sledeće godine dobija međunarodno putničko pristanište - Uskoro izbor lučkog operatera

Izvor: eKapija Sreda, 21.04.2021. 11:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ihi/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za upravljanje lukama uložće sredstva u gradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Kostolcu, za šta je Vlada Srbije utvrdila lučko područje, najavio je direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović.

- Investicija Agencije u izgradnju lučke infrastrukture u Kostolcu predviđa postavljanje šipova, komunalno opremanje i dovođenje plutajućeg objekta u upotrebno stanje. Planiramo da u narednom periodu izaberemo lučkog operatera, kako bismo pristanište pustili u rad u sezoni 2022. godine. Kostolac je važna tačka na ruti kruzera kroz Srbiju, pre svega zbog neposredne blizine arheološkog parka Viminacijum. Ovaj jedinstveni lokalitet privlači pažnju domaćih i stranih turista. Otvaranjem pristaništa predstavićemo bogatu rimsku zaostavštinu ljubiteljima kruzinga. Cilj Agencije je da u naredne dve godine proglasimo sva preostala pristaništa na Dunavu i investiramo u njihovu infrastrukturu - rekao je Perović na sastanku sa gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem.

Pavlović je naglasio da će međunarodno putničko pristanište unaprediti turizam i lokalnu ekonomiju.


- Drago mi je što se vidi trud lokalne samouprave koja, zajedno sa Vladom Srbije i Agencijom za upravljanje lukama, radi na ovom projektu, i što se nazire konačan rezultat tog rada- doček prvih kruzera u Kostolcu. Uveren sam da je naše nestrpljenje da turisti kroče na dunavsku obalu kod Kostolca pođednako kao i kod onih koji, krstareći Dunavom, žele da posete sve znamenitosti koje naše podneblje ima da ponudi -naveo je Pavlović.

Predstavnici Agencije i Grada obišli su lokaciju budućeg pristaništa i istakli da će najavljeni projekat doprineti daljem razvoju nautičkog turizma kako u Požarevcu tako i u Srbiji, saopšteno je iz Agencije za upravljanje lukama.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.