NavMenu

Imovina zrenjaninskog preduzeća Vojvodinaput na prodaju treći put

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 19.04.2021. 15:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Imovina zrenjaninskog preduzeća Vojvodinaput ide na prodaju treći put. Da li će to biti treća sreća, znaće se 8. juna, za kada je stečajni upravnik Slobodan Sudarov zakazao prodaju.

Ovog puta imovina preduzeća, u koju spadaju upravna zgrada i objekti koji se nalaze u krugu preduzeća, u ulici Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu, zatim poljoprivredno zemljište, mehanizacija, potraživanja i potencijalna vrednost ugovora o održavanju puteva sa Putevima Srbije, prodavaće se po početnoj ceni koja predstavlja pet odsto od procenjene vrednosti. To znači da će početna cena na nadmetanju biti 8.926.104 dinara, dok je procenjena vrednost 178.522.098 dinara. Pravo učešća imaju svi oni koji otkupe prodajnu dokumentaciju u zakonskom roku i uplate depozit za učešće u prodaji putem javnog nadmetanja.

Poslednji pokušaj prodaje Vojvodinaputa desio se novembra prošle godine. Tada je beogradska firma Euro road transit ponudila 41 milion dinara. Nakon toga, o ponudi je trebalo da se izjasne Odbor poverilaca i ostali poverioci. S obzirom na to da je imovina preduuzeća Vojvodinaput oglašena za prodaju i treći put, očigledno je da u odboru nije bilo saglasnosti u vezi sa ponudom Beograđana.

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenje o bankrotstvu Vojvodinaputa doneo 7. decembra 2018. a ono je postalo pravosnažno 4. februara naredne godine. U obrazloženju ovog rešenja navedeno je da je stečaj u nekada uspešnom putarskom preduzeću otvoren 30. oktobra 2018. godine, a da su se na prvom poverilačkom ročištu, održanom 7. decembra, prisutni poverioci složili da se stečajni postupak odmah nastavi bankrotstvom.

To je, u svom iscrpnom izveštaju, predložio i stečajni upravnik Slobodan Sudarov, uz preporuku da se proda imovina koju poseduje ovo propalo preduzeće. Najvrednija imovina koju Vojvodinaput ima su nepokretnosti, a od njih najviše vredi upravna zgrada sa pomoćnim prostorijama, u ulici Žarka Zrenjanina 75. Što se opreme tiče, ona je u vrlo lošem stanju i uglavnom je van funkcije.

- Preduzeće nema nikakve potencijale, ni finansijske ni kadrovske, da se oporavi – zaključio je svojevremeno Sudarov i predložio Privrednom sudu da proglasi bankrotstvo preduzeća i da se njegova imovina rasproda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.