NavMenu

Italijani finansiraju izgranju vodovodne mreže u Zaječaru

Izvor: eKapija Sreda, 30.11.2005. 09:46
Komentari
Podeli
Predsednik opštine Zaječar Boško Ničić i predsednik Skupstine opštine Rajko Stevanović borave u Italiji, gde će sa predstavnicima opštine Monfalkone potpisati ugovor o finansiranju izrade studije o proširenju vodosnabdevanja sela u opštini Zaječar. Pred put za Italiju Ničić je rekao da je ovo prvi korak da seoska naselja u toj opštini, koja nisu obuhvaćena projektom izgradnje vodovoda, a koji finansira Evropska agencija za rekonstrukciju, budu priključena na vodovodnu mrezu. Projekat predvidja i izgradnju vodovoda do graničnog prelaza Vrška Čuka prema Bugarskoj, čime će biti stvoreni uslovi za izgradnju velikog carinskog terminala. Učešće opštine Zaječar u projektu vodosnabdevanja je oko 40.000 evra, dok će italijanski partneri uložiti 160.000 evra. Opština Monfalkone je partner Zaječaru u realizaciji projekta "10 opstina Italije za 10 opština Balkana", koji je osmislilo Nacionalno udruženje italiijanskih opstina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.