NavMenu

Mađarska kompanija MVM Group zainteresovana da investira u energetski sektor Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 14.04.2021. 14:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
Mađarska kompanija MVM Group zainteresovana je da ulaže u Srbiju, rekao je predsednik ove kompanije Đerđ Kobor na sastanku sa ministarkom rudarstva i energetike, Zoranom Mihajlović. Na sastanku je, kako je saopšteno iz ministarstva, bilo reči o mogućnostima saradnje i investiranja ove firme u energetski sektor.

Kobor je izjavio da ova kompanija planira da posluje u Srbiji i Beogradu, kao centru celog regiona.

- Budućnost je u razmeni i distribuciji energije. Zainteresovani smo da radimo zajedno na unapređenju distributivne mreže, kao delu evropske mreže. Takođe, i Srbija i Mađarska su uključene u izgradnju gasovoda i temu dotoka ruskog gasa. Mnogo je investicionih prilika. Želimo da uložimo u Srbiju, zato smo tu, da istražimo sve prilike i mogućnosti - rekao je Kobor.

Ministarka je istakla da će Srbija uskoro imati novi investicioni plan u rudarstvu i energetici vredan 15 mlrd EUR.

- Ministarstvo je od sutra u parlamentu sa četiri zakona koje smo pripremili, jer je to osnova za bolje uslove poslovanja i investicije u rudarstvu i energetici. Pored zakona o energetici, koji smo izmenili, usvojićemo i potpuno novi zakon o obnovljivim izvorima energije. U procesu smo pripreme i novog nacionalnog plana za klimu i energetiku, a radimo i na novoj strategiji u energetici. Imaćemo uskoro novi investicioni plan u rudarstvu i energetici vredan 15 mlrd EUR i dobrodošli ste da investirate u Srbiji, posebno kada govorimo o obnovljivim izvorima energije, jer je to za nas strateški važna oblast - rekla je Mihajlovićeva.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade Mađarske u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.