NavMenu

Federalna vlada osigurala još 25 mil KM za aerodrom u Bihaću - U 2021. planiran početak gradnje poletno-sletne staze, zgrade i elevatora

Izvor: Klix Subota, 10.04.2021. 15:01
Komentari
Podeli
Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, sastao se u petak 8. aprila sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem te potvrdio da je za izgradnju bihaćkog aerodroma u ovoj godini osigurano 25 mil KM.

Novalić je istakao da je saglasan da ove godine počne faza izgradnje aerodroma.

- Za dosadašnju fazu gradnje izdvojeno je oko 10 miliona, te je u ovoj godini osiguran budžet od još 25 mil KM. Konkretno na sastanku smo govorili o programu utroška tih sredstava, odnosno potrebnom vremenu za realizaciju naših planiranih poteza u okviru spomenutog ovogodišnjeg budžeta.

Dodaaje da bi ove godine trebalo početi graditi poletno-sletnu stazu u dužini 1. 200 metara, zatim aerodromske zgradu, osvetljenje, radarsko praćenje, elevatora za prilaz aviona i ostalih tehničkih stvari.

- Ukupna vrednost projekta aerodroma u Bihaću je oko 130 mil KM, a mi ćemo s ovogodišnjim sredstvima već doći do cifre od oko 35 miliona KM koje je osigurala Vlada Federacije BiH - istakao je.

Premijer je naveo i mogućnost uključivanja koncesionara, ne toliko zbog potrebnog novca, koliko zbog iskustva i mogućnosti turističke i poslovne promocije kako aerodroma, tako i Unsko-sanskog kantona.


Na važnost ovakvog projekta za cijeli Unsko-sanski kanton podsjetio je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća. Također, gradonačelnik je uveren u uspeh ovog projekta.

- Već smo uradili projektnu dokumentaciju, prilazni put, testnu poletno-sletnu stazu i izvršili dobar deo eksproprijacije zemljišta, pa sam zaista optimističan oko realizacije možda i najvećeg projekta ikada za Unsko-sanski kanton - kazao je.

Fazlić je zaključio da uskoro kreću s radovima, dodavši da je već u izradi aeronautička studija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.