NavMenu

"PepsiCo" zainteresovan za investicije u Srbiji koje nose rast, bogatiji portfolio i povećanje kvaliteta

Izvor: Beta Ponedeljak, 21.06.2010. 08:42
Komentari
Podeli

Američki "PepsiCo" u Srbiju nije došao na nekoliko godina već zauvek, izjavio je predsednik te kompanije za jugoistočnu Evropu Aleksej Mekonošin.

U intervjuu za junski broj "Magazina Biznis" on je rekao da je u "PepsiCo" smatraju "da je vreme za investiranje dobro" i istakao da je ta kompanija zainteresovana za sve investicije koje donose organski rast, bogatiji portfolio i povećanje kvaliteta.

"PepsiCo" je u Srbiji pre dve godine kupio "Marbo", proizvođača "grickalica".

- Srećni smo sa portfolijom "Marba" u Srbiji. Ali, svakako, ukoliko postoje određene mogućnosti koje bi doprinele obogaćivanju portfolija, nesumnjivo je da će se naši timovi time pozabaviti - rekao je Mekonošin odgovarajući na pitanje da li su zainteresovani za još neku kupovinu u Srbiji i regionu poput "Droge Kolinske".

Mekonošin je istakao da je cilj njegove prve posete Srbiji bio da stekne sliku o tržištu i zajedno sa menadžmentom "Marba" razgovara o potencijalnim mogućnostima za nova ulaganja.

On je najavio da će se u nedeljama koje slede o tome još razgovarati i da on za nekoliko meseci ponovo dolazi u Srbiju sa, možda, konkretnim planovima za investiranje.

Kada je reč o budućim investicijama, Mekonošin je rekao da je globalni cilj "Pepsika ulaganje" u smanjivanje masti u proizvodima.

- Takođe, nastavićemo ulaganje u prodajnu mrežu. Ulagaćemo u novu tehnologiju i opremu koja će podići efikasnost i, svakako, ulagaćemo u zaštitu životne sredine - naveo je direktor "PepsiCo" za jugoistočnu Evropu Aleksej Mekonošin.

Komanija "PepsiCo", najpoznatija po proizvodnji "pepsi kole", sastoji iz dva dela - sektora pića i sektora hrane. Posluje u više od 200 zemalja sa godišnjim prihodom od 60 mlrd USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.