NavMenu

Rokšped prodaje zemljište u Ulcinju - Parcela predviđena za izgradnju hotela, ukupna površina turističkog kompleksa blizu 47.000 m2

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 05.04.2021. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Refik Mollabeqiri)
Podgorička kompanija Rokšped oglasila je prodaju atraktivne parcele u Ulcinju, na kojoj je nekada bio hotel Galeb, čiji je vlasnik postala nakon što je nekadašnja vlada Duška Markovića povukla tužbu po pitanju vlasništva nad tim zemljištem.

Time je stavljena tačka na sagu o tome da li će i kada Rokšped, nakon što je 2006. godine kupio pa srušio Galeb, na istom mestu sagraditi novi hotel, pišu Vijesti.

U oglasu o prodaji, koji je objavila podgorička agencija za nekretnine Fido Veritas, piše da je ukupna površina urbanističke parcele 42.500 metara kvadratnih, od čega je u vlasništvu Rokšpeda 24,3 hiljade kvadrata, a da je ostatak predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji.

Uz to, dodaje se da finansijsko ulaganje u plažni deo predstavlja vid zakupnine prema Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom i naglašava da je zemljište predviđeno za izgradnju hotela. Ukupna površina turističkog kompleksa, stoji u oglasu, iznosi blizu 47.000 kvadrata u maksimum 16 nivoa.

Četiri dana prije parlamentranih izbora 30. avgusta, vlada tadašnjeg premijera Duška Markovića povukla je tužbu protiv Rokšpeda u parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i time stavila tačku na pitanje vlasništva nad zemljištem, a podgorička kompanija nije ispoštovala obaveze definisane ugovorom koje je imala sa državom, navode Vijesti.

U tekstu se navodi da iz Rokšpeda nisu odgovorili redakciji na pitanja zašto prodaju zemljište, da li to znači da i zvanično odustaju od gradnje novog Galeba, da li imaju saglasnost vlade za prodaju, imajući u vidu zaključen ugovor sa imperativnim obavezama u vezi sa gradnjom novog hotela, te da li će budući vlasnik parcele imati obavezu da gradi u skladu sa izrađenim projektom i da li ima zainteresovanih kupaca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.