NavMenu

Odabrani dobavljači vitaminskih paketa za penzionere - Hitna nabavka vredna 9,4 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.04.2021. 13:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotoknips/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo zdravlja ugovorilo je nabavku vitaminskog paketa za penzionere vrednu 921,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 1,1 milijardu dinara sa PDV-om (oko 7,8, odnosno 9,4 mil EUR).

Ugovor je zaključen 15. marta na osnovu pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva, sa grupom ponuđača koju čine: Goodwill Pharma doo Subotica (ovlašćeni član u zajedničkoj ponudi), GMZ Ervamatin doo Beograd, Slaviamed doo Beograd, Par Pak doo Beograd, Pharmanova doo Obrenovac, Esensa doo Beograd, Galenika ad Beograd, V&B doo Subotica i Proton System doo Beograd.

Kako je navedeno u odluci o dodeli ugovora, Ministarstvo zdravlja je 26. februara dostavilo poziv za podnošenje ponuda firmama Ervatim, Max Medica, Slaviamed, Goodwill Pharma i Proton System, nakon čega je podneta jedna gorepomenute grupe ponuđača.

Kriterijum za dodelu ugovara je, kako je istaknuto u odluci, bila najniža ponuđena cena, ali je Komisija za javnu nabavku konstatovala da nije bilo uslova za rangiranje po tom kriterijumu, s obzirom na to da je podneta samo jedna ponuda.

U obrazloženju dodele ugovora bez objavljivanja javnog poziva kao razlog je navedena izuzetna hitnost prouzrokovana događajima koje javni naručilac nije mogao da predvidi i u skladu sa članom 61. stav 1. tačka 2 Zakona o javnim nabavkama.

- Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, po preporukama Kriznog štaba i drugih nadležnih institucija, potrebno je da se u najkraćem roku sprovede javna nabavka vitaminskih paketa, radi prevencije od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 – navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Dodaje se da "vitaminski paketi treba da služe za potrebe najugroženijeg sloja stanovništva, kako bi se u što kraćem roku stvorili uslovi za jaku prevenciju od zarazne bolesti COVID-19".


- Kako je usled epidemije ugroženo zdravlje i životi ljudi, potrebno je da se hitnom nabavkom vitaminskih paketa omogući zaštita najugroženijeg stanovništva tj. starijih od 65 godina, hroničnih bolesnika, zdravstvenih radnika i sl. Prevencijom, odnosno korišćenjem vitaminskih paketa koji su predmet ove javne nabavke, smanjio bi se broj zaraženih i zaštitio deo stanovništva koji je najugroženiji, a samim tim i ostali deo stanovništva – obrazloženo je.

Ostale detalje nabavke možete pogledati OVDE.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je juče na svom Instagram profilu vitaminski paket koji će biti podeljen penzionerima u Srbiji.

U video-snimku on je naveo da paket sastoji iz kutije vitamina C, kutije cinka i kutije vitamina D3.

- Svi dobri vitamini i minerali za jačanje imunoloških funkcija, za snaženje vašeg organizma. To je još jedan mali poklon države penzionerima. Vi ste to zaradili, mnogo toga izgradili, sve napravili u našoj zemlji što smo mi nasledili - rekao je Vučić.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.