NavMenu

Veliki planovi za Luku Novi Sad - Kompanija DP World rekonstruiše međunarodno putničko pristanište, u planu ulaganja od 35 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 03.04.2021. 11:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/649128304)Ilustracija
Operater Luke Novi Sad, kompanija DP World počela je rekonstrukciju međunarodnog putničkog pristaništa u tom gradu. Kako za eKapiju kažu iz Agencije za upravljanje lukama, tokom rekonstrukcije adaptiraće se plutajući objekat i biti izgrađen nov sistem veza.

- Nov sistem veza važan je sa aspekta bezbednosti, imajući u vidu da će omogućiti sigurno funkcionisanje ovog međunarodnog putničkog pristaništa pri svim vodostajima kao i bezbedno ukrcavanje i iskrcavanje putnika i posade - navode iz Agencije za upravljanje lukama.

Očekuje se da će radovi biti završeni tokom proleća.

Podsetimo, iz Agencije za upravljanje lukama je ranije saopšteno da DP World u narednom periodu planira realizaciju razvojnih projekata u vrednosti od 35 mil EUR u Luci Novi Sad. Najavljena je i izgradnja kontejnerskog terminala, ali i rekonstrukcija putničkog pristaništa, koja je u toku.

Istaknuto je i da sa stanovišta nautičkog turizma, Novi Sad predstavlja važnu tačku na ruti kruzera kroz Srbiju.

Generalni direktor kompanije DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sultan Bin Sulajem potvrdio je da će investicija u Novom Sadu iznositi 35 mil EUR i najavio zainteresovanost za ulaganja u slobodnu zonu i intermodalne terminale u Srbiji.

DP World je predstavio i novi brod Albatros, čiji je cilj da ova luka postane tržišni lider u regionu i jedno od najznačajnijih trgovinskih čvorišta na Dunavu. U Luku Novi Sad sada se može uvesti i izvesti više robe zahvaljujući ovom novom brodu potiskivaču.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.