NavMenu

ProCredit, banka sa svetskom potvrdom sigurnog poslovanja

Izvor: Promo Petak, 02.04.2021. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)Ilustracija
Kao i prethodnih, ProCredit banka u Srbiji je i ove godine dobila potvrdu kreditnog rejtinga od strane Fitch Ratings, jedne od najvećih svetskih rejting agencija. Time je potvrđeno i to da su analizirani rizici kod ProCredit banke na niskom nivou.

Kreditni rejting ProCredit banke u Srbiji ocenjen je najvišom ocenom koju Fitch Ratings daje kompanijama u našoj zemlji, a to je BBB-. Ovim je potvrđeno njeno izuzetno stabilno poslovanje, čak i tokom pandemije, iako su inicijalne procene govorile o mogućnosti da će se finansijske institucije na tržištu Zapadnog Balkana suočiti sa negativnim posledicama. Agencija je istakla i visoki kvalitet aktive ProCredit banke, koji je iznad proseka u bankarskom sektoru.

Na odličan dugogodišnji rejting ProCredit banke, koji je trenutno na najvišem mogućem nivou u Srbiji, uticalo je nekoliko faktora. Pre svega, to je adekvatna procena poslovnih rizika na našem tržištu, što nimalo nije jednostavno s obzirom na činjenicu da je domaće tržište u razvoju. Zatim, visoka stručnost u podršci sektoru malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede, koja su ujedno i prva asocijacija na ProCredit banku. Ovome je svakako doprinela i prepoznatljiva korporativna kultura ProCredit Grupe, kao i jaka podrška koju dobija od ProCredit Holdinga iz Frankfurta, svog jedinog akcionara.

- Suveren rejting naše banke, koji je dobila od agencije Fitch Rating, dokaz je da čak i u izazovnim vremenima uspevamo i da održimo visok kvalitet poslovanja i ostvarimo odlične poslovne rezultate. Za ovo su, između ostalog, zaslužne i naša orijentisanost ka inovacijama i potpuna posvećenost digitalnom pristupu. Ova dva bitna stuba našeg poslovanja zapravo su rezultat konstantne komunikacije sa klijentima, koja je neminovno vodila najboljem razumevanju njihovih potreba i mogućnosti. I pored izuzetno zahtevnih uslova na tržištu nastalih usled pandemije, pozitivna ocena kreditnog rejtinga ProCredit banke u Srbiji je razlog za optimizam – istakao je Igor Anić, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.

Potvrda sigurnosti i stabilnost poslovnog modela ProCredit banke građanima svakako može poslužiti kao jedan od kriterijuma pri odabiru banke, a njihovim postojećim klijentima kao garancija da su napravili dobar izbor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.