NavMenu

Otvaranje kompleksa Boka Place očekuje se 2023. godine - U okviru naselja planirano 213 stanova, gradiće se i prvi hotel SIRO

Izvor: sharemontenegro.me Petak, 02.04.2021. 12:36
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
U okviru Porto Montenegra uveliko su u toku pripremni radovi na izgradnji novog naselja Boka Place, u okviru kojeg će biti izgrađen i hotel SIRO koji će voditi čuveni svjetski hotelski operater Kerzner.

- Radi se o dijelu nautičkog naselja koji gradimo u samom zaleđu marine, sjeverno uz Jadransku magistralu. Boka Place će biti rezidencijalno naselje, šoping centar sa brojnim prodavnicama, sadržajima, galerijama, art punktovima - kazao je PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.

U izgradnju naselja Boka Place biće uloženo oko 100 mil EUR, istakao je Kalezić, dodajući da će u ovom dijelu naselja biti izgrađeno 213 stanova, a dio njih biće u hotelskom rentalu.

- Boka Place će imati 45 zakupaca, što znači da će tu biti otvoreno oko 250 novih radnih mjesta, ne računajući radna mjesta u hotelu - rekao je Kalezić.

Ističe da kriza izazvana koronavirusom neće uticati na dinamiku radova pa se otvaranje ovog kompleksa očekuje, kako je i najavljeno, u 2023.

Navodi i da je prodaja stanova u ovom dijelu naselja počela prošle godine kao i da je interesovanje veliko, te da po prvi put imaju klijente iz nekih destinacija poput Južne Afrike uz stabilno interesovanje kupaca iz Kanade i Sjeverne Amerike. Zadovoljni su, ističe, i popunjenošću marine koja se kreće između 70 i 75% kapaciteta.

- Imamo oko 220 ljudi u marini, uključujući i posadu - kaže Kalezić navodeći da je prednost marine u Porto Montenegru bezbjednost.


Uprkos krizi koronavirusa, u ovom nautičkom naselju već su preliminarno potvrđeni događaji planirani za predstojeću ljetnju sezonu. Tako je za jul planirano održavanje jahting događaja, realizacija trećeg Fashion festivala, Vinski festival kao i Jazz festival u saradnji sa Vladom Marašem.

Kalezić navodi da je još uvijek neizvjesno kako će izgledati predstojeća sezona, ali da pažljivo prate dešavanja i da u skladu sa situacijom svoje markentiške aktivnosti usmjeravaju ka tržištima iz kojih shodno situaciji mogu očekivati koste.

- Izvukli smo dobre pouke iz prošlogodišnje sezone, pa se nadam da ove možemo ostvariti maksimalno moguće rezultate - zaključuje Kalezić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.