NavMenu

Kompanije ABB i Amazon Web Services usmeravaju flotu ka potpuno električnoj budućnosti

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.04.2021. 10:52
Komentari
Podeli
(Foto: ABB)
ABB i AWS, kompanija grupacije Amazon.com, Inc., najavili su saradnju na razvoju digitalnog rešenja na cloud platformi za upravljanje flotama električnih vozila (EV) u realnom vremenu. Rešenje će optimizovati efikasnu upotrebu EV-a i ubrzati elektrifikaciju transportnih flota, pomažući operaterima širom sveta da održe stopostotni kontinuitet poslovanja dok prelaze na potpuno električnu flotu.

- Saradnja će kombinovati bogato iskustvo ABB-a kao lidera u svetu e-mobilnosti i u upravljanju energijom, tehnologijom punjenja i rešenjima iz ove oblasti sa AWS-ovim portfolijom cloud tehnologija i softverskom stručnošću bez premca - najavljuju iz kompanije ABB.

Nova platforma, čije je predstavljanje planirano u drugoj polovini 2021. godine, ponudiće prilagođeno korisničko iskustvo u platformi s jednim prikazom. Od tačke punjenja EV-a do kontrolne table s podacima o voznom parku, učiniće upravljanje flotom EV-a efikasnijom i maksimalno pouzdanom.

- ABB i AWS dele sličnu viziju o potencijalu e-mobilnosti da transformiše društvo. Naša udružena stručnost podržava zajednički cilj da učinimo upravljanje flotom EV-a jednostavnijim i pristupačnijim. Ovo novo rešenje revolucionarno će promeniti svet električne mobilnosti, integrišući hardver i softver EV-a u jedan ekosistem kako bi se pružilo neometano korisničko iskustvo. Uvereni smo da zajedničkim radom možemo da podstaknemo upotrebu električnih vozila dajući korisnicima samopouzdanje da naprave iskorak i pređu na upotrebu električnih voznih parkova - rekao je Frank Muehlon, predsednik ABB divizije za e-mobilnost.

ABB je otvorio novo preduzeće u Berlinu koje će razviti prilagođene, skalabilne i isplative tehnologije za operatere voznih parkova koje mogu koristiti svi proizvođači izvorne opreme za vozila. U saradnji s AWS-om ovo novo preduzeće dizajniraće integrisano rešenje za upravljanje flotom za rad sa svim tipovima vozila i infrastrukturom za punjenje. Uz korišćenje mašinskog učenja i analitike, biće uključeno planiranje punjenja i praćenje u realnom vremenomu s uvidom i radnjama za stanje i servisiranje vozila, zajedno s optimizacijom rute EV-a na temelju doba dana, vremena i obrazaca korišćenja.

- Kako industrije brzo napreduju s elektrifikacijom svojih flota vozila, kupcima su potrebne pouzdane i intuitivne usluge koje će im pomoći da se prilagode novom operativnom modelu i optimizuju način na koji koriste svoje flote. Ova saradnja između AWS-a i ABB-a kombinovaće duboku stručnost naših kompanija u automobilskom, logističkom i elektrifikacijskom prostoru s vodećim cloud tehnologijama, kako bi pružila hardverski nezavisno i inteligentno rešenje upravljanja električnim flotama - rekao je Jon Allen, direktor sektora za profesionalne usluge u automobilskoj industriji u AWS-u. - Zajedno, ABB i AWS će doneti uvid, agilnost i razmere koje cloud tehnologija pruža industriji električnih vozila i pomoći našim kupcima da uspešno dosegnu budućnost s nižim emisijama štetnih gasova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Komanda vazduhoplovstva u Zemunu 25 godina čeka obnovu - Kada će početi i ko će je finansirati još nije poznato

Sagrađena je pre bezmalo jednog veka. Njenu lepotu ni do danas ne može da zaseni nijedna palata u Glavnoj ulici, a pred tom Labudicom, kako su je Zemunci nazivali, kule koje se množe širom grada zauvek će ostati ružni pačići. Zajedno sa zgradom nekadašnje Državne štamparije BIGZ-om i zdanjem Banovine u Novom Sadu čini trilogiju jednog od najvećih srpskih arhitekata Dragiše Brašovana. Oštećena je u NATO bombardovanju pre četvrt

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.