NavMenu

Business Garden poslovna porodica kao primer uspeha - Stopa raspoloživog kancelarijskog prostora ispod 10%

Izvor: Promo Sreda, 31.03.2021. 10:26
Komentari
Podeli
(Foto: CBS International)
U samom centru Beograda, kao jedina moderna poslovna zgrada A klase u starom delu grada - Business Garden, renomiranih investitora AFI Europe i Shikun & Bunui Group, je sa početkom 2021. godine uspešno dostigla skoro potpunu izdatost kancelarijskog prostora.

Savremena poslovna višespratnica je potpisivanjem najnovijeg ugovora o zakupu postala novo sedište kompanije Heating&Cooling Expert, zvaničnog predstavnika i agenta prodaje kompanije Daikin Airconditioning Central Europe, lidera na polju inovacija, proizvodnje i prodaje uređaja i sistema za grejanje i hlađenje objekata svih namena. Predstavništvo kompanije u Srbiji pruža kompletnu tehničku, logističku, prodajnu i marketinšku podršku svim ovlašćenim Daikin prodavcima na tržištima Srbije i Crne Gore.

Bogatiji za još jedno veliko ime kompanije zakupca, Business Garden trenutno raspolaže sa manje od 10% raspoloživog kancelarijskog prostora od svojih ukupnih kapaciteta na 16 spratova. Ekskluzivni zastupnik za izdavanje ove jedinstvene poslovne zgrade je vodeća konsultantska kuća za nekretnine u Srbiji - CBS International, deo Cushman & Wakefield grupe.

Lista razloga za ovakav uspeh je dugačka, posebno imajući u vidu sve izazove koje je nametnula protekla godina. Na listi zakupaca u Business Garden-u nalaze se neka od zvučnih imena kako domaćeg tako i svetskog biznisa, najvećim delom iz IT industrije, ali i telekomunikacija, oblasti kliničkih istraživanja, ali i industrije građevine i inženjeringa.
(Foto: CBS International)
Posle godinu dana od početka pandemije, najveći je broj kompanija koje se odlučuju za hibridni vid poslovanja u smislu kombinovanja tradicionalnog kancelarijskog prostora i privremenog rada od kuće, sa nesmanjenim kvadraturnim zahtevima po pitanju poslovnog prostora koji zakupljuju. Svakako, opšti sentiment među kompanijama zakupcima jeste da tradicionalni kancelarijski prostor ostaje da bude nezamenljiv za najveći broj industrija, o čemu svedoči i primer Business Gardena koji je upravo u godini pandemije postigao najvišu izdatost premium kancelarijskog prostora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.