NavMenu

Na srpskim prugama uskoro još dve zakupljene slovenačke dizel lokomotive

Izvor: eKapija Utorak, 30.03.2021. 17:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: J5M/shutterstock.com)Ilustracija
Zbog sve veće potrebe za dizel vučom usled nastavka radova na izgradnji pruge od Beograda do granice sa Mađarskom, a na osnovu ugovora potpisanog sa slovenačkim železnicama Tovarni promet o zakupu do osam lokomotiva serije 664 i 644, zaposleni iz preduzeća Srbija Kargo bili su na prijemu još dve lokomotive u Mariboru, saopštavaju iz ovog preduzeća.

- Tom prilikom, obavljen je prijem lokomotive 664-105, dok će nakon otklanjanja primedbi, uočenih od strane naših stručnjaka, naknadno biti primljena i lokomotiva 664-114, te bi se u vrlo kratko periodu obe trebalo naći na srpsklim prugama - navode iz Srbija Kargo.

Podsećaju da su prve dve lokomotive preuzete i dopremljene u Srbiju početkom februara.

- Kako je ova serija dizel električnih lokomotiva novije generacije, samim tim poseduje i savremeniju opremu kojom je znatno olakšan rad mašinovođa. Odlične performanse omogućavaju eksploataciju na zahtevnijim prugama, kao i poudanost u vuči težih vozova. Zbog toga, za sada je predviđeno da se tri lokomotive eksploatišu u Timočkom regionu, dok je jedna namenjena za vuču vozova u Vojvodini - navode.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.