NavMenu

Autoput Ruma-Šabac do oktobra 2023. godine, brza saobraćajnica Šabac-Loznica do 2024.

Izvor: Tanjug Nedelja, 28.03.2021. 16:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)Ilustracija
Autoput od Rume do Šapca biće završen do kraja septembra ili početka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine, dobio je obećanje od izvođača predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je obišao radove na novom mostu preko Save kod sela Mačvanski Pričinović, budućeg autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica.

- Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar - dodao je Vučić.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je rekao da je za prvih devet kilometar puta od Hrtkovaca do novog mosta na Savi završena eksproprijacija i da je danas dobijena dozvola za gradnju. Naveo je da će naredne nedelje početi radovi na toj deonici autoputa.

Ovaj objekat putne infrastrukture imaće 28 stubova i biće dug nešto više od 1,3 kilometra. Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara, i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije.

Ugovorena cena radova je 467,5 mil EUR, a radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt sa domaćim podizvođačima.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se autoput od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumnsku vezu sa zapdnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Pravac Ruma - Šabac - Loznica od 77 km će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 km nove saobracajnice. Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.