NavMenu

Srbija dobija još jedan ski-centar - Slede ulaganja u planinu Rudnik

Izvor: B92 Sreda, 24.03.2021. 08:22
Komentari
Podeli
(Foto: Maarten Duineveld/unsplash)
Planina Rudnik jedna je od tri strateške tačke za razvoj turizma na području opštine Gornji Milanovac. Upravo zbog toga, u planu je izgradnja Sportsko-rekreativno-edukacionog centra koji će sadržati stazu za skijanje, bob na šinama, zip-lajn, park za avanturiste i druge sadržaje koji bi mogli da se prilagode lokaciji.

- Rudnik je planina koja ima veliki potencijal. U neposrednoj blizini su Gornji Milanovac, Čačak, Beograd, zatim Mladenovac i Aranđelovac, opštine i gradovi sa velikim brojem stanovnika, kojima bi ovi sadržaji mogli biti zanimljivi. Imajući u vidu trenutnu situaciju i nemogućnost dužih putovanja, već samo na par dana, ovde bi bilo moguće doći na dan, uživati u sadržajima tokom celog dana, pa uveče otići kući. Takođe, mnogi posetioci imali bi priliku da upravo ovde naprave svoje prve skijališne pokrete - rekao je Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije.

Plan je da se planina Rudnik oplemeni dodatnim sadržajima, kako bi turistima imalo šta da se ponudi tokom čitave godine, piše RINA, prenosi B92.

- Imamo nekoliko prepreka koje treba da rešimo, na prvom mestu vodosnabdevanje tog dela, sa kontrolom letenja takođe treba da definišemo odnose, jer imaju jedan objekat na samom vrhu staze. Prvi korak svakako treba regulisati sa preduzećem Srbijašume imajući u vidu da se sva imovina odnosno zemlja vodi upravo na ovo preduzeće. Nadam se da ćemo uspeti sve probleme da prevaziđemo.


Uzdam se u Skijališta Srbije da će napraviti dobar projekat, prema kojem ćemo moći da se rukovodimo. Nadam se da će i Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić prepoznati našu inicijativu i pomoći izgradnju jednog takvog kompleksa - rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Vizitorski centar i bazen na Rudniku grade se planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni tokom leta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.