NavMenu

Američka kompanija Bechtel zainteresovana za projekte u energetskom sektoru u Srbiji

Izvor: eKapija Sreda, 17.03.2021. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Phonlamai Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Saradnja u oblasti energetike i ulaganja u obnovljive izvore energije bili su tema razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i predstavnika američke kompanije Bechtel (Behtel).

Sagovornici su ocenili da odličnu saradnju koja je započeta u sektoru infrastrukture i saobraćaja treba nastaviti i na polju energetike.

- Ovo je važna godina za energetski sektor, pripremamo nacionalni plan za energetiku i klimu, radićemo na dekarbonizaciji, a hoćemo da povećamo proizvodnju iz obnovljivih izvora energije i unapredimo energetsku efikasnost, pri čemu su nam vaše znanje, iskustvo i primena novih tehnologija dobrodošli - poručila je ona.

Predsednik Behtela za Zapadni Balkan Stu Džons naveo je da je ta kompanija zainteresovana da radi u Srbiji i na projektima u vezi sa obnovljivim izvorima energije.

On je ocenio da Srbija može i treba da bude prva zemlja u regionu koja će ulagati u nove tehnologije u obnovljivim izvorima energije, posebno u oblasti vetroparkova, solarne energije, ali i u zeleni vodonik.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne saradnje, naglasivši da je Behtel svetski priznata kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.