NavMenu

NLB akcionarima Komercijalne banke nudi 3.315 dinara po akciji

Izvor: Beta Sreda, 10.03.2021. 16:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)Ilustracija
Slovenačka NLB banka objavila je ponudu za preuzimanje preostalih običnih akcija beogradske Komercijalne banke i celokupnu emisiju njenih prioritetnih akcija, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti. Kako je objavila brokerska kuća Momentum, NLB vlasnicima običnih akcija nudi cenu od 3.315,47 dinara po akciji što je istovremeno cena po kojoj je taj investitor kupio kontrolni paket akcija Komercijalne banke od države Srbije.

NLB namerava da otkupi 2,82 miliona običnih akcija Komercijalne banke što čini 16,77% od ukupnog broja.

Istovremeno, NLB je ponudio vlasnicima prioritetnih akcija cenu od 934,72 dinara po akciji što predstavlja prosečnu ponderisanu cenu akcije u poslednjih šest meseci. NLB namerava da stekne 100% ove emisije s obzirom da se sve akcije nalaze u rukama manjinskih akcionara.

Obe ponude za preuzimanje biće otvorene mesec dana i ističu 9. aprila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.