NavMenu

Na zlatiborskom Dedinju niče savremeni apart hotel - Kraljica Zlatibora imaće 153 smart apartmana, spa centre za odrasle i decu, dva restorana, kongresnu salu... (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 10.03.2021. 13:30
Komentari
Podeli
(Foto: Arkon/Idejni projekat)
Na desetak minuta od centra Zlatibora, u naselju Rujno koje meštani nazivaju i "zlatiborskim Dedinjem", niče savremeni apart hotel Kraljica Zlatibora, koji investitor, Brković grupa doo iz Kragujevca najavljuje kao najsavremeniji hotel apartmanskog tipa na popularnoj srpskoj planini.

Kako za eKapiju rkaže Nikola Brković, komercijalista u ovoj kragujevačkoj kompaniji, Kraljica Zlatibora je prvi objekat koji Brković grupa zida na Zlatiboru i zato se trude da bude impresivan i poseban.

- Hotel gradimo u planinskom stilu, od prirodnih materijala kao što su drvo, gvožđe i kamen. Cela fasada će biti u kamenu, što je jedna od specifičnosti u odnosu na postojeće hotele na Zlatiboru. Ono što će takođe izdvajati ovaj objekat je to što će apartmane budući vlasnici moći i da izdaju dok ne borave u njima, posredstvom recepcije hotela, a uz pomoć smart home sistema – kaže Brković za naš portal.
(Foto: Arkon/Idejni projekat)

On objašnjava da će hotel, koji se trenutno stavlja pod krov, imati 153 smart apartmana, tako da će njihovi vlasnici koji odluče da ih izdaju, putem mobilne aplikacije imati uvid u to kada su gosti iznajmili baš njihov apartman i sve druge aktivnosti koje se tiču iznajmljivanja njihovih apartmana.

- Kupci i gosti moći će biraju između sedam različitih tipova apartmana, površine od 40 do 150 m2, a svaki apartman imaće najmanje jednu odvojenu sobu, kao i sopstvenu terasu – navodi Brković i dodaje da su apartmani već ponuđeni na prodaju.
(Foto: Arkon/Idejni projekat)

Od dodatnih sadržaja, apart hotel koji će zauzimati ukupnu površinu od 17.000 m2, imaće i dva restorana domaće kuhinje, jedan A la carte i jedan pansionskog tipa, zatim, veliki spa centar za odrasle sa bazenom dimenzija 6x21 m, saunom i sobama za masažu, teretanu, kao i mini dečji spa centar sa toboganima i manjim, okruglim bazenom, a deca će na raspolaganju imati i igraonicu.

Pored toga, kako navodi sagovornik našeg portala, Brković grupa prati i trendove u kongresnom turizmu, pa će, kako bi se zadovoljile potrebe poslovnih ljudi, Kraljica Zlatibora imati i savremenu kongresnu salu kapaciteta od 350 do 400 mesta.

Gradnja Kraljice Zlatibora, za koju je idejni projekat uradila firma Arkon iz Beograda, započeta je u aprilu prošle godine i investitori očekuju da svi radovi budu završeni do decembra 2022.
(Foto: Sava Milakov)

- U naredna tri meseca predstoji nam završetak krovne konstrukcije, postavljanje stolarije i radovi na fasadi, a potom i unutrašnji radovi koji se tiču vodovodnih i strujnih instalacija – navodi Nikola Brković.

Ističe da će do kraja godine biti završena takozvana "siva gradnja", koju izvodi firma M&D gradnja iz Ćuprije, a da će se sledeće godine raditi unutrašnje uređenje enterijera hotela - opremanje apartmana, restorana, recepcije, spa centara i fini radovi, za šta će izvođači tek biti odabrani.

Naš sagovornik navodi da Brković grupa u bliskoj budućnosti planira još ovakvih i sličnih investicija na Zlatiboru, i da već traže placeve za gradnju.

B. Petrović

Fotogalerija
Kraljica Zlatibora
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.