NavMenu

Saradnja Srbije sa Energetskom zajednicom u procesu energetske tranzicije

Izvor: eKapija Sreda, 10.03.2021. 13:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Christos Georghiou/shutterstock.com)Ilustracija
Reforme u energetskom sektoru, novi zakoni u toj oblasti i dalji koraci u procesu energetske tranzicije bili su tema razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janezom Kopačem, saopšteno je iz Vlade.

Mihajlovićeva je podsetila na to da Srbija ove godine predsedava Ministarskom savetu Energetske zajednice i da je mnogo tema na kojima naša zemlja treba da radi zajedno sa tom zajednicom, uključujući energetsku tranziciju, dekarbonizaciju i klimatske promene.

Ona je naglasila da se moraju nastaviti započete aktivnosti u vezi sa reorganizacijom EPS-a i Srbijagasa, u skladu sa odlukama Vlade Srbije, a čime će se ispuniti i naša ugovorna obaveza prema Energetskoj zajednici.

Na sastanku su, između ostalog, razmatrane aktivnosti na razdvajanju delatnosti u energetskim preduzećima, sertifikaciji i licenciranju energetskih kompanija u skladu sa propisima EU, izradi integrisanog nacionalnog plana za klimu i energetiku, kao i sporovima koji se vode pred Sekretarijatom Energetske zajednice.

Kopač je upoznao potpredsednicu Vlade sa pitanjima u vezi sa srpskim energetskim sektorom koja su trenutno aktuelna za Energetsku zajednicu, kao i sa inicijativom te zajednice u vezi sa praćenjem emisije ugljen-dioksida, u koje bi mogla da se uključi i Srbija.

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.