NavMenu

Kako napreduje gradnja Moravskog koridora - Intenzivirani radovi na pet mostova na deonici Pojate-Kruševac

Izvor: eKapija Nedelja, 07.03.2021. 17:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)Ilustracija
Na deonici od Pojata do Kruševca trenutno se intenzivno izvode radovi na temeljima i stubovima na 5 mostova, dok su na preostalih 5 u toku pripremni radovi, izjavio je direktor Koridaora Srbije Aleksandar Antić koji je obišao radove na prvoj deonici budućeg Moravskog koridora.

- Obišli smo i zemljane radove na pozajmištima odakle se vrši iskop materijala za izgradnju autoputa i zajedno sa izvođačem konstatovali da je dinamika intenzivirana, istakao je Antić, koji je lokaciju obišao sa novim šefom projekta izvođača Behtel-Enke, Viknajsonom Tevendranom (Vicknayson Thevendran).

Kako prenosi sajt Koridora Srbije, u toku su i radovi na trasi na 20-om kilometru autoputa, u zoni obilaznice oko Kruševca, kao i pripremni radovi na izmeštanju postojeće vodovodne mreže.

Prema najavi ministra građevinarstva Tomislava Momirovića uz decembra prošle godine, trebalo bi da radovi na deonici između Pojata i Kruševca budu završeni u narednih godinu dana.

Moravski koridor, ukupne dužine 112 km povezaće centralnu i zapadnu Srbiju, od Pojata do Preljine, a biće i prvi digitalni autoput u Srbiji, čime će se omogućiti brže i pouzdanije razmene informacija sa ciljem povećanja bezbednog odvijanja saobraćaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.