NavMenu

Potvrđen zajam za modernizaciju ustanova kulture vredan 20 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.03.2021. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o potvrđivanju okvirnog Sporazuma o zajmu između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope za projektni zajam – "Infrastuktura u kulturi" u iznosu od 20 mil EUR.

Pomenuti projekat odnosi se na modernizaciju infrastrukture u kulturi, pri čemu će, između ostalog, biti poboljšan pristup zgradama i unapređena njihova energetska efikasnost, a biće očuvana i njihova arhitektonska i istorijska vrednost.

Projekat podrazumeva radove na obnovi i održavanju enterijera Narodnog pozorišta u Beogradu, Muzeja Jugoslavije u Beogradu, Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić i višefunkcionalnog kulturnog centra u Pirotu, saopštila je Vlada Srbije.

Takođe, predviđena je i izgradnja Galerije umetnosti na Kosančićevom vencu u Beogradu, obnova i pretvaranje stare železničke stanice u muzej, obnova ranije ložionice stare železničke stanice u Beogradu i digitalizacija 11 centara kulture u celoj Srbiji.


Biće obnovljena i zgrada Narodnog pozorišta u Nišu, gde će biti izgrađena i "Mala scena".

Ukupni troškovi projekta iznose 30 mil EUR a od toga će 10 mil EUR država finansirati iz republičkog budžeta, drugih zajmova i donacija, navodi se u saopštenju Vlade.

Poslanici su izabrali i sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, i to za Privredni sud u Beogradu, Drugi osnovni sud u Beogradu, Osnovni sud u Kragujevcu i prekršajne sudove u Kragujevcu i Kruševcu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.