NavMenu

Nastavljeni radovi na izgradnji sportske hale u Crepaji - Uskoro konkurs za subvencionisanje projekata u oblasti sporta u opštini Kovačica

Izvor: Dnevnik Sreda, 03.03.2021. 15:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)Ilustracija
Nastavljeni su radovi na izgradnji sportske hale u Crepaji, u kovačičkoj opštini, zahvaljujući sredstvima koja su obezbedili Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ugovorom koji je nedavno potpisan u Pokrajinskoj vladi obezbeđeno je 60 miliona dinara, a predviđeno je da se dodatnih 60 miliona dinara izdvoji iz opštinske kase Kovačice.

Nova multifunkcionlna sportska hala zameniće dotrajalu i nefunkcionalu halu, koja je srušena, pa će se tako uslovi za razvoj sporta podići na visok nivo. Radove na izgradnji hale su obišli predsednik opštine Kovačica Jaroslav Hrubik i njegov zamenik Petar Višnjički.

- Ispunjavamo obećanja koja smo dali pred izbore, pa tako i za ovaj projekat izgradnje sportske hale u Crepaji koji smo započeli prošle godine. Opština je za početak uložila 25 miliona dinara za rušenje stare nefunkcionalne i neuslovne hale i početak gradnje nove multifunkcionalne sportske hale. Ponosan sam da je Opština Кovačica nedavno na pokrajinskom konkursu za razvoj sporta među tri opštine u Vojvodini koje su dobile sredstva. Ugovorom koji je potpisan obezbeđeno je 60 miliona dinara, a opština će dodatno izdvojiti sredstva za završetak hale u Crepaji. Na ovaj način je obezbeđeno 145 miliona dinara za jedan od najvećih investicionih projekata u oblasti sporta u opštini Kovačica - kaže Hrubik.

Predsednik Saveta MZ Crepaja Dragan Jovanov napomenuo je da je postojala bojazan među građanima da se radovi neće nastaviti usled velike pandemije koja je zadesila kako čitav svet, tako i našu zemlju.

- Potpisivanje ugovora u Pokrajinskoj vladi i nastavak radova na izgradnji sportske hale, u Crepaji je dočekana jako pozitivno i povoljno, iz razloga što su ljudi strepeli, jer nije bilo dovoljno para u budžetu za početne radove koji su obavljeni. Sa sredstvima koja su sada obezbeđena pokriveno je više od dve trećine radova na izgradnji, tako da je celo selo sada ushićeno – preneo je utiske meštana Dragan Jovanov.

Hrubik je saopštio da opština nastavlja sa ulaganjima u razvoj sporta pa će narednih dana biti raspisan konkurs za subvencionisanje projekata u ovoj oblasti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.