NavMenu

Uskoro tender za rekonstrukciju Keja oslobođenja u Zemunu - Nova rasveta, vodovodna i kanalizaciona mreža, kružni tok i kaldrma

Izvor: Večernje novosti Sreda, 03.03.2021. 10:34
Komentari
Podeli
Obaloutvrda (Foto: Aleksandar Parezanović)Obaloutvrda
Sekretarijat za investicije Beograda čeka građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Keja oslobođenja u Zemunu, od Ulice Stevana Markovića do obaloutvrde. Projekat za izvođenje je skoro gotov i trebalo bi da bude raspisan tender za izvođača radova. To znači da bi uskoro, pre početka leta, mašine već mogle da zauzmu ovaj deo starog Zemuna.

Prema rečima Sekretara za investicije Luke Petrovića, radiće se nova kišna kanalizacija, ali i fekalna kanalizacija. Na jednom delu je i nema, tačnije u zadnjem delu ulice, pa će je sada stanovnici tog dela dobiti. Tu se gradi i kolektor fekalne kanalizacije.

- Menjaju se vodovodne cevi, a stavljamo i novu rasvetu celom dužinom ulice. Svuda se stavljaju kamene kocke, menja se kolovozna kontrukcija, sređuju trotoari. Deo od Petra Markovića do Stevana Markovića biće urađen od asfalta, dok će sve do obaloutvrde biti postavljena sitna kocka. Kod zgrade katastra napravićemo parking prostor za četiri laka dostavna vozila kako bi se snabdevala Gospodska ulica. Biće napravljen i parking za turističke autobuse, kod kružnog toka - navodi Petrović.

Taj kružni tok biće napravljen kod restorana "Bela Napoli". Ulica će od Njegoševe do obaloutvrde biti proširena na 5,5 metara i tu će biti napravljena okretnica kako bi vozila mogla da se okreću. Tada će i vatrogasna vozila, prvi put, moći da stignu do tog dela Zemunskog keja.

- Kada radovi počnu, rok za završetak bi trebalo da bude osam meseci, ali će to tek biti definisano projektom koji je u izradi i koga radi Hidroprojekt. Radiće se deo dug 1.069 metara, a vrednost projekta je 360 miliona dinara bez PDV - kaže Petrović za Novosti.

Ipak, bitno je naglasiti da se radi samo ulica, ne i šetalište do obale.


Ambijentalni izgled

U planu je i obnova poprečnih ulica - Kosovske, Beogradske, Obradovićeve, Davidovićeve i Dr Petra Markovića, koje će dobiti novu kaldrmu. Ovim će biti vraćen ambijentalni izgled starog Zemuna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.