NavMenu

WhatsApp ukida poruke svima koji ne pristanu na deljenje podataka

Izvor: Startit Utorak, 02.03.2021. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / LoboStudioHamburg)
WhatsApp će postepeno ograničavati pristup profilima korisnika koji nisu prihvatili promenjena pravila privatnosti, a ovo ograničavanje će početi 15. maja ove godine.

Prema mejlovima koje je video TechCrunch, a koje je WhatsApp slao svojim komercijalnim partnerima, ova kompanija će "polako zamoliti" korisnike da prihvate nove uslove "kako bi imali potpune funkcionalnosti WhatsApp-a".

Oni koji ne prihvate uslove moći će da primaju pozive i notifikacije, ali neće biti u mogućnosti da čitaju ili primaju poruke preko ove aplikacije.

Nejasno šta će se desiti u periodu nakon toga. WhatsApp ima svoju polisu brisanja profila koji nisu bili aktivni više od 120 dana. Ukoliko ne prihvatimo nove uslove, WhatsApp će nam uskratiti funkcionalnosti, te nas nakon 120 dana od toga može uračunati u neaktivne korisnike.

Kako kaže GSM Arena, uprkos popularnom mišljenju, WhatsApp deli meta podatke sa Facebook-om godinama, a jedine nove stvari koje bi sada slali nazad u maticu su podaci o plaćanju i transakcijama, kako bi pomogli Facebook-u da bolje targetira korisnike na svim svojim platformama.

Ipak, WhatsApp se 2012. godine izjašnjavao kao veliki protivnik reklama na svom servisu, i mnogi ceo ovaj proces vide kao odustajanje od principa kojima su i privukli veliki broj korisnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.