NavMenu

Fortaco Grupa kupila srpsku kompaniju Rapp zastava

Izvor: eKapija Utorak, 02.03.2021. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Federico Rostagno/shutterstock.com)Ilustracija
Fortaco Grupa, jedan od vodećih nezavisnih strateških partnera u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupila je Rapp Zastavu, srpsku kompaniju koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju.

Rapp Zastava, kako je saopšteno iz ove kompanije, zapošljava 150 radnika, a moderna fabrika, koja se nalazi u Gruži, izgrađena je 2014. godine sa 10.000 m2 proizvodnog prostora.

Ovom akvizicijom Fortaco širi geografsko prisustvo i ponudu iz oblasti pomorske industrije. To za Fortaco Grupu i njene kupce predstavlja nove kapacitete u oblastima čeličnih konstrukcija i montaže mašina, kao i u segmentu teških mašina, navodi se u zajedničkom saopštenju.

- Godina 2020. predstavljala je izuzetne tržišne uslove za sve nas. Na osnovu dobrih rezultata tokom teške godine, sa zadovoljstvom mogu da najavim širenje Fortaco Grupe u Srbiju akvizicijom Rapp Zastave, koja je u skladu s našom strategijom da budemo vodeći partner u industriji teške mašinerije i pomorske opreme. Impresioniran sam iskusnim timom, dobrom infrastrukturom i sjajnim proizvodima. Fabrika je moderna sa mogućnostima daljeg širenja. Uveren sam da našim kupcima možemo da pružimo dodatnu vrednost u oblasti zavarenih konstrukcija i sklopova od čelika - kaže Lars Hellberg, predsednik i izvršni direktor Fortaco Grupe.


- Drago nam je što smo se pridružili Fortaco Grupi i radujemo se što ćemo započeti saradnju s ljudima iz Fortaco-a i sa sadašnjim i budućim kupcima kompanije Fortaco. Rapp Zastava ima dugu tradiciju u proizvodnji čeličnih konstrukcija i montaži mašina. Na raspolaganju nam je i veliki broj kvalifikovanih ljudi u okruženju. Siguran sam da smo u dobroj poziciji da značajno unapredimo svoje poslovanje i proširimo portfolio kupaca i na segment teških mašina - rekao je Aleksandar Đorđević, generalni direktor kompanije Rapp Zastava, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.