NavMenu

AmCham izabrao nove članove Upravnog odbora - Godišnja HERO nagrada medicinskim radnicima

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.02.2021. 17:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) na Generalnoj skupštini izabrale su dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Biljana Bujić iz kompanije KPMG produžiće svoj mandat na poziciji sekretara blagajnika, kao i Svetoslav Atanasov, Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro, koji će mandat produžiti na poziciji člana Upravnog odbora.

Zoran Petrović, predsednik UO, predstavio je rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja AmCham-a, vodeće nezavisne poslovne asocijacije u Srbiji.

Uprkos ulasku u drugu godinu COVID pandemije, članice AmCham-a su umereni optimisti u pogledu razvoja poslovanja, navedeno je i saopštenju.

- Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta - istakao je Zoran Petrović.

U 2021. godini AmCham članice kao najvažnije preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama - daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije.

Osim na ovim zahtevnim reformama AmCham vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije kroz omogućavanje elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju poreskih, carinskih i procedura iz oblasti deviznog poslovanja i zdravstva.

Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radno pravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.

AmCham HERO nagrada medicinskim radnicima

AmCham nije imao dilemu u kom sektoru treba tražiti kandidate za nagradu. Svi medicinski radnici i nemedicinsko osoblje, koji su od početka u COVID bolnicama i jedinicama intenzivne nege boreći se za živote naših sugrađana, zaslužuju nagradu.

AmCham Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu: doktorka Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma, i doktor Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

- Ove godine HERO nagrada ide u ruke onih koji to najviše zaslužuju, istinskih heroja današnjice, naših zdravstvenih radnika. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima, koji su u prethodnoj godini na svim frontovima rizikovali svoje zdravlje i živote kako bi spasili naše i živote naših bližnjih. AmCham odaje duboku počast svima koji su u borbi za živote drugih izgubili svoj – zaključio je Zoran Petrović, predsednik UO Američke privredne komore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.