NavMenu

Na tender za naplatu karata u javnom prevozu u Beogradu stigle dve ponude - Ostaje isti partner?

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 25.02.2021. 14:53
Komentari
Podeli
(Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock)
Na međunarodni tender za novog partnera Grada za naplatu karata i upravljanje vozilima, kako Novosti saznaju, stigle su dve ponude.

Turski Kentkart (vlasnik Apex Solution) dao je manju ponudu u iznosu od 10,5 miliona sa PDV. Drugi ponuđač je Bus Logic Požarevac i Penta Pula sa ponudom 10,6 milijardi dinara.

Ako ne bude problema sa dokumentacijom, karte će u narednih 13 godina naplaćivati Kentkart.

Sa izborom novog partnera, umesto Busplusa biće uvedena Beogradska kartica, koja će funkcionisati po principu dva novčanika. Sa jednim će se plaćati karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i da se njime plaća parking, karte za pozorišta i bioskope...

Pristigle ponude otvorene su u podne u zgradi Gradske uprave.

Podsetimo, novi partner će imati maksimalni procenat od 7,92% nadoknade od prihoda prodatih karata. U slučaju da Grad od prodaje karata uzme 900 miliona dinara (sada je naplata oko 600), partner dobija samo tri odsto provizije.

Novim ugovorom predvođen je i veći broj kontrolora, ali i mogućnost da Grad angažuje dodatan broj zaposlenih za tu namenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.