NavMenu

Skupština Vojvodine prolongirala rok zaduživanja za izgradnju Kamenice 3 - Usvojena odluka o zaduživanju za kupovinu protivgradne opreme

Izvor: Beta Četvrtak, 25.02.2021. 13:06
Komentari
Podeli
(Foto: Google maps / screenshot)
Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su predlog zaduživanja za finansiranje kapitalnih investicija, koji podrazumeva prolongiranje roka za šest meseci za zaduživanje u iznosu od 2,5 milijarde dinara za izgradnju zdravstvenog instituta Kamenica 3.

Kako je poslanicima rekla pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, zbog epidemiološke situacije bilo je potrebno prolongirati rok o zaduživanju za 2,5 milijarde dinara, a srećna okolnost je da su banke odobrile prolongiranje tog roka za šest meseci.

Skupština Vojvodine usvojila je i odluku o zaduživanju za finasiranje kapitalnih investicionih fondova koja se odnosi se na kupovinu protivgradne opreme na dva protivgradna sistema, Samoš i Bajša. Za tu investiciju predviđeno je zaduženje od 700 miliona dinara u cilju obezbeđivanja nesmetanog sprovođenja strateški važnog "Projekta automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji raketnog centra Bajša i Samoš".

Predstavnici opozicionih stranaka bili su protiv novog zaduživanja pošto će, kako su rekli poslanici Srpske radikalne stranke, javni dug ponovo dostići 70 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.