NavMenu

Sajam naoružanja prilika za jačanje sveukupne saradnje sa UAE

Izvor: eKapija Sreda, 24.02.2021. 09:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stoyan Yotov/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je u utorak, 23. februara, da Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetne odnose koji se razvijaju zahvaljujući obostranoj podršci rukovodstava dveju zemalja.

Stefanović je u intervjuu za novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, tokom boravka u Abu Dabiju, ocenio da je Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme IDEX 2021, kao najveći međunarodni skup eksperata u oblasti vojne industrije, izuzetno dobro organizovan.

On je naglasio da organizacija ovog svetskog događaja u uslovima pandemije koronavirusa predstavlja izazov, ali da su UAE uspešno prevazišle sve poteškoće i ugostile delegacije iz celog sveta, sprovodeći sve neophodne zaštitne mere za očuvanje zdravlja i bezbednosti izlagača i posetilaca.

Stefanović je rekao da je rukovodstvo UAE pružilo priliku zemljama da učestvuju u ovom vodećem svetskom sajmu, koji predstavlja ključnu platformu za istraživanje najnovijih tehnologija u odbrambenoj industriji.

- Zahvalni smo na pruženoj prilici da učestvujemo na Sajmu i prezentujemo proizvode naše industrije. To je istovremeno idealna prilika za Srbiju da predstavi svoje najnovije proizvode, od lake vojne opreme, preko oklopnih vozila do svih tipova municije -objasnio je on.


Potpredsednik Vlade je iskazao zahvalnost organizatorima ove manifestacije zbog entuzijazma sa kojim su obezbedili učesnicima i izlagačima svu potrebnu podršku, udobnost i bezbednost, ističući da je i poštovanje zaštitnih mera na najvišem nivou.

Delegacija Srbije je imala sastanke sa visokim zvaničnicima UAE i spremni smo da učvrstimo sveukupnu saradnju, predočio je on i konstatovao da su bilateralni odnosi u konstantnom razvoju.

Zahvalni smo UAE i njihovom rukovodstvu na podršci koji su pružili Srbiji u otklanjanju posledica pandemije COVID-19, kao i na donaciji medicinske opreme za borbu protiv ove bolesti, zaključio je Stefanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.