NavMenu

Air Serbia povukla 737 iz upotrebe - Kraj karijere duge 36 godina

Izvor: Tangosix Četvrtak, 18.02.2021. 16:17
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/ Ely Penner)
Kako je danas za Tango Six potvrdila srpska nacionalna avio-kompanija tip aviona Boeing 737 zvanično je zauvek prizemljen. Air Serbia je prošle nedelje povukla iz upotrebe putnički avion koji je kroz JAT, Jat Airways Aviolet saobraćao 36 godina.

Poslednja dva komercijalna leta obavljena su avionima YU-ANI 17. januara do Stokholma i YU-ANK 8. februara do Frankfurta.

Povlačenje tipa aviona Beoing 737 iz nacionalne avio-kompanije inače je bilo planirano do kraja ove godine. Na oba preostala operativna aviona ostao je manji broj raspoloživih ciklusa i smanjenje obima saobraćaja je ubrzalo odluku o povlačenju, rekli su za Tango Six iz Er Srbije.

- Vodili smo se takođe i ciljevima za smanjenje ugljen-dioksida naše flote kao i uštedama koje ostvarujemo u pogledu održavanja, obuka i uopšte gledano radne snage na tipu letelice koji je star preko 30 godina. Imajući u vidu prognoze relevantnih institucija kao sto je Eurokontrol, flota Erbas i ATR aviona biće na srednji rok dovoljna za organizaciju redovnog i čarter saobraćaja, a kompanija će proaktivno i brzo kao i do sada reagovati na kretanja na tržištu - rečeno je iz nacionalne avio kompanije.

Inače, kako je Tango Six ranije izveštavao Er Srbija je sačuvala tri Boinga 737 serije 300. Registracije ANF, ANV, ANL i ANH, ANW i ANJ su isečene dok će prvi 737 u Evropi, YU-AND, najverovatnije, završiti u Muzeju vazduhoplovstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.