NavMenu

VUČIĆ: Možemo da proizvedemo 20 miliona doza vakcine, potpisani ugovori za više od 10 miliona

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 15.02.2021. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija potpisala ugovore za više od 10 miliona doza vakcina, a da je do sada dobila oko dva miliona.

On je na televiziji Pink rekao da u ponedeljak stiže 41.000 doza vakcine Fajzer, potom vakcine Astrazeneka, a zatim 50.000 komada druge doze ruske vakcine Sputnjik V, ali da Srbija i dalje nije dobila vakcine iz Kovaks programa.

- Uz svu zahvalnost kineskim prijateljima, britanskim prijateljima, prijateljima iz UAE i ruskim prijateljima, mi smo uspeli to da omogućimo - rekao je Vučić.

On je poručio da Srbija ima vakcine i da će imati još vakcina. Govoreći o proizvodnji vakcine Sputnjik V u Srbiji, rekao je da su ruski stručnjaci zadovoljni Institutom Torlak, a da Srbija želi da proizvodi još neke vakcine i da mora infrastrukturno i strateški da se pripremi za to.

- Naša je procena da možemo da proizvedemo 20 miliona doza, nama je potrebno pet do šest miliona, a ostalo možemo da prodajemo u regionu - rekao je Vučić o proizvodnji vakcina Sputnjik V.


Upitan o vakcinama koje je Srbija dala Severnoj Makedoniji, Vučić je kazao da su za to potrebne brojne dozvole, ne samo za vakcinu Fajzer, već i za bilo koju drugu vakcinu.

On je rekao da će deo ljudi iz Republike Srpske da se vakciniše u Srbiji, a videće se da li Srbija može da im da deo vakcina i razmatra se mogućnost pomoći Crnoj Gori po tom pitanju.

Vučić je rekao da je pokušano da se sakrije da je tokom pandemije Srbija pomogla jednoj zemlji EU, jer se zna "ko može da pomaže".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.