NavMenu

Kompanija Vega IT najavljuje rekonstrukciju zgrade Radničkog u Novom Sadu - Idejno rešenje fasade rade četiri domaća arhitektonska biroa

Izvor: eKapija Nedelja, 14.02.2021. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Google maps / screenshot)
Novosadska kompanija Vega IT kupila je krajem 2020. godine zgradu Radničkog univerziteta u tom gradu za 5,26 mil EUR, a uskoro kreću u proces rekonstrukcije ovog zdanja koje je izgorelo u požaru pre 20 godina. Kako se na sajtu Vega IT navodi, kompanija je nedavno pozvala četiri arhitektonska biroa iz Beograda i Novog Sada da izrade rešenje za fasadu zgrade.

Kako kaže Saša Popović, CEO kompanije Vega IT do 10. marta svoja rešenja poslaće Kuzmanov and partners iz Novog Sada, Zabriskie Studio iz Beograda, Remorker Architects iz Beograda kao i Synthesis Quatro iz Novog Sada.

- Pobednik će dobiti priliku da dalje razvija svoju ideju, a preostala tri biroa dobiće nagrade. Sve četiri kancelarije rado su prihvatile poziv za učešće u ovom projektu. Oni će svoja rešenja poslati do 10. marta. Po završetku tendera planiramo da objaviomo pobedničko rešenje, kao i ostala tri - rekao je Popović.

Dodaje da im se ideja ove vrste tendera dopala jer na ovaj način imaju priliku da vide nekoliko zanimljivih rešenja jer imaju više timova koji rade na tome i praktično se takmiče.

- Razlog zašto smo odlučili da ovo treba biti zatvoreni konkurs je samo zato što smo želeli da posvetimo dovoljno vremena svakom timu koji učestvuje u projektu kako bismo postigli najbolje moguće rezultate. Imali smo nekoliko sastanaka sa sva četiri tima - prošli smo kroz zgradu i analizirali sve stvari na koje moramo obratiti dodatnu pažnju. Jednostavno rečeno, da je to bio javni konkurs ne bismo mogli sve to uraditi sa velikim brojem timova - kaže Popović.

On je istakao velike planove za dalji rast i razvoj Vega IT-a, te da će nam ova rekonstrukcija zgrade Radničkog pomoći da te planove pretvore u stvarnost.

- Planiramo da zadržimo i trenutni poslovni prostor, koji je takođe u našem vlasništvu i da se dalje proširimo u novu zgradu Radničkog. Verovatno će se neke od naših ćerki firmi preseliti u tu zgradu po završetku rekonstrukcije - kaže Popović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.