NavMenu

Hotelijeri i ugostitelji u Srbiji zadovoljni novim merama državne pomoći

Izvor: Beta Petak, 12.02.2021. 08:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES pozdravilo je večeras odluku Vlade Srbije da usvoji treći paket ekonomskih mera pomoći privredi, koji uključuje i dodatnu podršku tom sektoru koji je najviše pogođen pandemijom korona virusa.

HORES smatra da će ta mera značajno umanjiti negativne posledice pandemije u 2021. godini, da zaposleni u ugostiteljstvu sačuvaju radna mesta, i da hotelijeri sačuvaju svoje kadrove.

Udruženje je podsetilo da je to peta sektorska pomoć Vlade Srbije hotelskoj industriji i najavilo da će nastaviti svoje zalaganje da se u ovoj godini smanji PDV na hranu sa 20% na 10%, kao što je to uradila 21 zemlja Evropske unije.


HORES je u saopštenju naveo da nastavlja da pruža doprinos brobi za svakog gosta, kao i za primenu svih zdravstvenih i sanitarnih mera, kroz sertifikaciju hotela, restorana i kafića, u okviru projekta "Čisto i sigurno".

Do sada su sertifikovana 123 hotela i 224 restorana u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.