NavMenu

Projekat za prvu fazu gradnje prve linije metroa gotov do oktobra - Trasa duga 21 kilometar sa 21 stanicom

Izvor: eKapija Utorak, 09.02.2021. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Johnson76/shutterstock.com)
Očekuje se da projekat za prvu fazu prve linije metroa bude gotov do oktobra, izjavio je danas pomoćnik gradonačlenika Beograda Andreja Mladenović.

On je sa predstavnicima JKP Beogradski metro i voz i konzorcijuma za geološko geodetske radove Power China, Geodata i Egis Rail obišao trasu prve linije budućeg metroa.

– Okupili smo sve aktere koji će učestvovati ili već učestvuju u dizajniranju, odnosno projektovanju metroa i obavljanju prvih i osnovnih geoloških istraživanja, među kojima su kompanije s kojima je potpisan memorandum, Eis, Power China i njihovi saradnici iz Italije Geodata. Prva linija biće duga oko 21 kilometar sa 21 stanicom, tako da će to biti najkompleksniji posao na ovim prostorima - kazao je Mladenović.

- Sve će biti spremno da u novembru počnemo gradnju i to na Makiškom polju, odnosno da počnemo uređenje i pripremanje terena za izgradnju depoa na ovoj lokaciji. Naši saradnici na ovom projektu imaju mnogo iskustva, dodao je Mladenović, što uliva nadu da će svi tehnički zadaci i vremenski okviri biti ispoštovani – dodao je on.


Stanko Kantar, direktor preduzeća Beogradski metro i voz, istakao je da su se danas prvi put sreli projektanti, izvođači i geolozi, kao i saobraćajni inženjeri.

– Prilikom obilaska trase akcenat je bio na geotehničkim istraživanjima kako bi se stekla slika terena kroz koje ćemo da prolazimo. Imamo iskusne inženjere geotehnike i važna je razmena iskustava, kao i upoznavanje sa terenom koji nas čeka – istakao je Kantar, prenosi Beoinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.