NavMenu

DB Schenker nastavlja da transformiše svoju IT infrastrukturu pomoću platforme Microsoft Azure

Izvor: eKapija+ Utorak, 09.02.2021. 10:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Travel mania/shutterstock.com)Ilustracija
DB Schenker sarađuje sa kompanijom Microsoft u cilju ubrzanja transformacije ovog pružaoca logističkih usluga u vodeću kompaniju za digitalnu logistiku na svetu, saopštila je kompanija na zvaničnom sajtu. U okviru ove saradnje, kompanije DB Schenker postavila je naredne ciljeve evolucije svog budućeg pristupa, koji se može opisati kao "logistika-kao-usluga".

- U kompaniji DB Schenker, mi stremimo ka tome da učinimo logisitku budućnosti još inteligentnijom. Naše digitalne usluge stvoriće vrednost za naše klijente tako što će učiniti da lanci dobavljača budu efikasniji i više zasnovani na korišćenju podataka. Korišćenje platforme Microsoft Azure povećaće našu sposobnost da jednostavno povežemo svoje usluge zasnovane na cloud tehnologiji sa logističkim rešenjima koja pružamo u u fizičkom svetu – kaže Markus Zonthajmer (Markus Sontheimer), direktor za informacione tehnologije i digitalne informacije (CIO/CDO) u kompaniji DB Schenker.

- Investiranje u digitalne tehnologije pomaže kompanijama da drugačije koncipiraju svoje poslovanje i učine ga agilnijim i otpornijim. Korišćenjem platforme Microsoft Azure, DB Schenker omogućava raznim organizacijama da redešinišu svoje dobavne lance i ubrzaju stvaranje nove vrednosti za klijente - kaže Ulrih Homan (Ulrich Homann), potpredsednik i glavni arhitekta za cloud tehnologiju i veštačku inteligenciju (Corporate Vice President and Distringuished Architect, Cloud + AI) u kompaniji Microsoft.

DB Schenker će prebaciti svoje ključne infrastrukturne usluge na platfromu Azure. Time će povećati sigurnost, brzinu i fleksibilnost (u smislu obima) svojih usluga zasnovanih na cloud tehnologiji. Ova kompanije već je započela prve projekte prebacivanja na cloud korišćenjem programa Azure Migration u svojim organizacijama u nekoliko zemalja. Azure Migration Program (AMP), kroz korišćenje najboljih praksi i kroz usmeravanje procesa, pruža direktan pristup inženjerima, alatima i subvencionisanim partnerskim servisima u okviru platforme Azure.

Nova Big Data usluga u okviru platforme Azure omogućiće kompaniji DB Schenker da analizira i optimizuje količine, kapacitete i performanse u okviru dobavnog lanca u gotovo realnom vremenu.

U jednoj ranijoj fazi ove saradnje, kompanija DB Schenker bez problema je prebacila svoj ceo digitalni radni prostor za više od 60.000 zaposlenih na cloud platformu oslanjajući se na Microsoft 365. Efikasnost i udobnost rada u digitalnom prostoru pokazale su se ključnima kada je u pitanju kontinuitet poslovanja kompanije DB Schenker, kao i novi način rada u vremenu pandemije bolesti COVID-19.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.