NavMenu

Objekat Radio Novog Sada i Studija M predat Pokrajinskoj vladi - U toku priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju

Izvor: eKapija Nedelja, 07.02.2021. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: Pokrajinska vlada)
U nadležnost Pokrajinske vlade predat je objekat Radio Novog Sada i Studija "M", koji je bio u vlasništvu Radio-televizije Vojvodine.

- Naša dužnost je da očuvamo ovaj objekat. U toku je priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju Studija M i verujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja imati i građevinsku dozvolu. On će, nakon rekonstrukcije, i u budućnosti nastaviti da funkcioniše kao i do sada, nudeći koncertne i kulturne sadržaje - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prenosi sajt Vlade Vojvodine.

Kada je reč o prostorijama Radio Novog Sada, ideja Pokrajinske vlade je, kako je naveo, da u njima bude smeštena kulturna baština 20. veka.

- U tom objektu želimo da čuvamo našu bogatu kulturnu baštinu i arhivu filma, stripa, književnosti, da je digitalizujemo i na jednom mestu predstavimo u modernoj formi. Ovaj objekat biće poseban, originalan i jedinstven hram kulture - izjavio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade zahvalio je svima koji su učestvovali u izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, ističući da je ovaj veliki projekat završen zahvaljujući Vladi Srbije, i kako je rekao, "timskom radu svih nas koji smo doprineli njegovoj realizaciji".


"Uručenje ključeva simboličan je, značajan i emotivan trenutak za sve zaposlene na Radio-televiziji Vojvodine. Ovo je i rezultat zajedničkog posla i prilika da ukažemo na istorijski i kulturni značaj ovog objekta", kazao je generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica.

Studio "M", arhitektonsko remek-delo Pavla Žilnika, zaštitni je znak Radio Novog Sada, izgrađen šezdesetih godina prošlog veka. Jedini je prostor u gradu koji u sebi spaja koncertnu dvoranu i studio za snimanje i prenose. Zgrada Radio Novog Sada nastala je kao Dom novosadske zanatske mladeži i sagrađena je pre Tanurdzićeve palate i zgrade Banovine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.