NavMenu

Pirotske peglane kobasice među egzotičnim specijalitetima za uvoz u Tursku

Izvor: Beta Petak, 05.02.2021. 18:08
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/WR7)
Proizvođač "peglane kobasice" Ninoslav Stojadinović iz Pirota pozvan je, među 17 proizvođača iz sveta, da predstavi svoj proizvod radi potencijalnog uvoza u Tursku.

Zoom-prezentaciju proizvoda za potencijalni plasman na tržištu Turske organizuje Udruženje proizvođača proizvoda od mesa iz Izmira, Manise i Turgutlua, pod pokroviteljstvom Direkcije za hranu i kontrolu Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Turske.

Iz Srbije je poziv dobio samoo ovogodišnji pobednik Sajma pirotske peglane kobasice Ninoslav Stojadinović i potvrdio učešće na prezentaciji, a uzorak svog proizvoda poslaće u Tursku 15. februara.

Posle prezentacije će biti urađena hemijska analiza uzoraka proizvoda i njihovog sastava, potom i organoleptičko ocenjivanje. U komisiji za ocenjivanje će biti sedam turskih gastronoma i poznavalaca proizvoda od mesa.

Na prezentaciju je pozvano ukupno 17 proizvođača egzoričnih specijaliteta među kojima su sušene kobasice od govedine i ovčetine iz Kirgistana, sušeno magareće meso i magareće kobasice iz Grčke, kobasice "seftalja" od jagnjetine s Kipra.


Pozvani su i proizvođači kobasica od mesa irvasa iz Finske, teleća kobasica sa sirom iz Ratingena iz Nemačke, sušena ovčetina i govedina iz BIH, sušeno meso od losa iz Norveške.

U konkurenciji su i kobasica od govedine i zečetine s Kipra, dimljeni losos iz Irske, jagnjeća kobasica s vinom iz Francuske, "cervala" zečija kobasica iz Švajcarske i sušena ovčetina iz Dalmacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.