NavMenu

Mišković prodaje "Maxi" markete Belgijancima?

Izvor: B92 Ponedeljak, 24.05.2010. 14:48
Komentari
Podeli

Miroslav MiškovićMiroslav Mišković

Srpski biznismen Miroslav Mišković planira da proda trgovinski lanac "Maxi" marketa jednoj belgijskoj kompaniji, saznaje B92.

Informacija da bi transakcija mogla da se obavi preko Miškovićeve firme, koja je registrovana na Kipru, bila je i povod za apel Borisa Tadića ne ekonomski patriotizam.

On je rekao da je nedopustivo da se prilikom takvih prodaja ne plati porez u Srbiji gde kompanije i posluju.

Novosadski nedeljnik Akter, precizirao je u današnjem tekstu da je belgijska "Louis Delhaize Group" na korak od kupovine većinskog paketa akcija u "Maxi".

Belgijski "Delhauze group" na korak je od većinskog paketa akcija, odnosno 51%, a nova Miškovićeva strategija biće nova ulaganja i razvoj prvenstveno "Delta agrara" koji će svoje potencijale da usmeri ka tržištu Rusije.

Izvor lista potvrđuju da je za najveći trgovinski maloprodajni lanac u Srbiji, "Maxi", bio zainteresovan austrijski "Interspar" i francuski "Carefour", ali da je najbolja ponuda ispregovarana sa belgijskom grupom koja u vlasništvu drži i poznati lanac hipermarketa "Cora" i lanac supermarketa "Match".

Iza "Delta holdinga" stoji firma "Hemslade", a po važećim propisima kada nerezident prodaje kapital nerezidentu, ne plaća 10% poreza na kapitalnu dobit.

Delta holding demantovala je medijske napise da je u završnim pregovorima o prodaji trgovinskog lanca "Delta Maxi".

U saopštenju kompanije je potvrđeno da je više investicionih fondova i multinacionalnih kompanija zainteresovano za ulazak u vlasničku strukuru "Delta Maxija" i da je "Delta" dobila nekoliko ponuda, ali se ističe da nijedan potencijalni partner nije u završnim pregovorima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.